Luca PinhoWładze państwowe
Chcaiłbym aby w Skerls pojawił się przelicznik, który przeliczałby wartosć waluty sekrlańskiej, na inne ważne waluty realnego i wirtualnego świata.
Bartlomiej IKról
Nie da się tego wyliczyć jest to niewykonalne, jak wprowadzimy własną gospodarkę ceny w Skerls ukształtują się same nie będzie potrzebny przelicznik Koron Skerleńskich na złotówki
Jendak, nie jesteśmy w stanie ustalić cen wszystkiego. Jest to nie wykonalne. A uważam że ustalenie wartości Koron Skerlańskich, ułatwi ustalenie tych cen.
Bartlomiej IKról
Jak będzie gospodarka przedsiębiorstwa będą ponosiły koszty zakupu surowców + zysk ceny same się ukształtują będzie to oczywiście uproszczone w sensie na samochód nie będzie składała się każda część tylko np. jeden surowiec.
Tak, ale mi bardziej chodziło o to z perspektywy ministra sportu. Ministerstwo powinno dysponować pewnym budzetem oraz generować zarówno przychody jak i straty. Jednak w tecj chwili okreslenie budżetu to za mało, ponieważ ja jako minister nie będę wiedział co z taka ilością funduszy będę nógł zrobić. Brak przelicznika uniemozliwia mi określenia strategi rozwoju, a także planów dotyczacych sportu w Skerls.
Bartlomiej IKról
Dlatego dziś późnym wieczorem może uda mi się wprowadzić na próbę jakiś prosty system.
Dobrzę, wierzę iż spełni moje oczekiwania.
Urgh WarmorkWładze państwowe
Najprościej 1:1 dla korony skerls do złotego polskiego.
a funkcjonalnie to wszystkie towary i tak ich cena jest umowna i nie powodują jakiś konkretnych wpływów na działanie gospodarki czy zasoby pieniedzy.
Niektóre państwa przyrównują sowoje waluty do realnych.
http://micropedia.wikia.com/wiki/Kategoria:Waluty