Bartlomiej IKról
Proponuję aby Ministerstwo Sportu ogarnęło http://www.xperteleven.com/ założyło tam Skerleńskie drużyny i Skerleńską ligę piłkarską
Urgh WarmorkWładze państwowe
zalożyło reprezentację SKERLS i dołączyło do Ligi światowej.
jedno konto, jedna drużyna więcej mozna mieć gdy się osiągnie pewne doswiadczenie oraz czesto loguje itd. ... By rozegrac mecze w lidze potrzebne jest 6 drużyn. nast jest 5 a Ja nie chce prowadzic takiej drużyny. Wiec lepiej jest dołączyć do regionalnych lig niż tworzyc własną bo nie ma tylu chętnych pozatym lepiej sprawdzić sie w szerszym gronie i reklama panstwa odrazu.
Ostatnio edytowany przez Urgh Warmork (2011-04-09 16:23:55)
Luca PinhoWładze państwowe
Mam jedno pytanie, jak ta gra ma się do mikronacji? Oraz proszę pana Warmork o przbliżenie naszej sytuacjj w tej grze, bo jeśli założył pan już konto, to coś pan o tym wie.
Bartlomiej IKról
Pan Warmork chyba takiego konta nie założył dlatego polecam albo raczej mogę tylko prosić bo nie jestem pana zwierzchnikiem o założenia takiego konta,a do mikronacji ma to się tak iż powstanie Skerleńska reprezentacja która będzie mogła rozgrywać mecze z drużynami innych mikronacji nie wiem dokładnie jak to się odbywa widzę że pan Warmork ma o tym pojęcie więc może nam to jeszcze przybliży i ewentualnie pokieruje.
Właśnie tego oczekuje od pana Warmorka, druga sprawa to właśnie czy jakakolwiek inna mikronacja bierze udziałw tych rozgrywkach?
Bartlomiej IKról
Tak wiele innych mikronacji bierze w tym udział
x11 menedżer piłki nożnej
1. zalożyć konto,
2 drużynę
3 dołączyć do Ligi
w v-świecie jest kilkanaście Lig
tu są listy http://mup.mikronacje.info/?cat=4
są tu ligi krajowe, regionalne i globalne
krajowe to np: (niektóre dopuszczają drużynę z poza kraju)
Sarmacka Liga Piłkarska w Sarmacji i jej prowincjach
Wandejska Liga Piłkarska Wandystan
SAR Camel League (Al Rajn) w Federacji Al Rajn
Elderlandzka Liga Piłkarska w Elderlandzie
Parlandzka Liga Piłkarska (Parlandia)- teraz to Koran Lig i bardziej regionalna najbliżej Skerls
Scholandzka Liga Piłkarska w Scholandii
regionalne np: (czasami globalnie)
Prymiera A-Klasa (Natania)
Premiera Confederacion
Neo Soccer League (Neopolis)
globalne np:
Liga V-Mundialu aktualnie nazwya się Ligą światową i jak pamietam tutaj grają reprezentajce państw.
Przy ligach jest ID po którym można znaleśc lige w x11 . Część lig z tamtych list jest juz rozwiazana niektóre zmieniły nazwę. Trzeba się zgłosić do prezesa Ligi on drużynę przyjmuje.
Gdzieś powinna być aktualna lista Lig Mikronacyjnych
może tutaj http://mup.mikronacje.info/forum/ - forum
Tyle one mają wspólnego z Mikronacjami że prowadzą je mieszkańcy mikronacji drużyny są z konkretnych miast w tych państwach.
Żeby mieć drużynę nie trzeba zakładać Federacji piłkarskiej ale tak jest wg prawa i jest to warunkiem wstapienia do organizacji jaką jest MUP http://mup.mikronacje.info/?page_id=7
nawet jak w tej federacji piłkarskiej bedzie jedna drużyna.
Gra nie jest wymagająca wystarczy raz w tyg może częściej gdy jest rozgrywany sezon. Żeby liga mogła wystartować z nowym sezonen musi byc min. 6 druzyn. Dlatego jest lepiej dołaczyć do innych wiecej atrakcji i ciekawiej niz tworzyć państwową tym bardziej jak nie mamy tylu atywnych osób aktualnie. A też którac może być nie aktywna z powodu tego że ktoś sie nie loguje i wtedy liga jest zawieszona i czeka na jakąs druzynę by możńa było zacząc sezon.
Ja dla Skerls proponuję założyć drużynę reprezentacji Skerls poprostu Skerls i dołączyć do Ligi Światowej w której są organizowane najwieksze imprezy jak Mistrzostwa Świata czy V-Mundial.
Następne drużyny mogą dołączyć do jakiejs Ligii regionalnej lub innej globalnej.
Urgh Warmork napisał:
Ja dla Skerls proponuję założyć drużynę reprezentacji Skerls poprostu Skerls i dołączyć do Ligi Światowej w której są organizowane najwieksze imprezy jak Mistrzostwa Świata czy V-Mundial.
Następne drużyny mogą dołączyć do jakiejs Ligii regionalnej lub innej globalnej.
Czy znalazłby pan czas by sie tym zająć?
nie można mieć dwóch kont a Ja już jedno mam.
Ale ma pan konto prywatne czy jako Skerls?
No prywatne. ;] O Skerls mówimy teraz.